Omlós csirkemell – zabliszttel, gluténmentes
Ugye te sem vagy oda a kiszáradt csirkemellért? Én sem, ezért megosztom veled az omlós csirkemell receptemet, hogy élvezet legyen az elfogyasztása. Rengeteg módja létezik a húsok puhításának: fűszeres, olajos, tejsavas pácolások, de mind, mind időt igényelnek....
Édesburgonyás gluténmentes vagdalt – a szaftos egyben sült fasírt
Édesburgonyás gluténmentes vagdalt. Egyben sült fasírt, amibe nem kell áztatott kenyér, hogy puha és szaftos legyen. Sőt, a zsemlemorzsát is elfelejtheted, mert van ennél ízesebb burkolat is, ami körülöleli és egyben tartja a húsimádók egyik kedvencét. Jó-jó....
Gluténmentes hamis bundás kenyér
Ki nem állhatom a „hamis” recepteket, de ez a hamis bundás kenyér formájában és ízében pont olyan, mint az eredeti. Nem tudok belekötni. Előre jelzem, hogy nem én találtam fel ezzel a recepttel a spanyolviaszt. Igazából, most, hogy utána olvastam, „ezer” éve ismert...
Rakott köles – édesburgonyás darált húsos
Ha már unod a rizst, vagy szimplán valami újat próbálnál ki, itt a rakott köles. Ez az édesburgonyás darált húsos variáció garantáltan új színt visz a konyhádba. Az édesburgonya bennem a mexikói életérzést eleveníti fel, ezért ehhez a rakott köles recepthez ebből a...
Mustáros csirkemell brokkolis burgonyapürével
Ha unod a natúrt, meg a fokhagymást, próbáld ki a mustáros csirkemell variációt, egy kis csilivel megbolondítva. A püré sem lesz unalmas… Nem tudom, te hogy vagy vele kedves olvasóm, de szerintem a mustár nagyon jó hatással van a húsokra. Nem csak ízzel tölti meg,...
Zabnokedli – gluténmentes nokedli zablisztből
A zabnokedli az egyik legegészségesebb és legtáplálóbb gluténmentes nokedli szerintem. Kell az energia, na, de nem mindegy, milyen szénhidrátból nyerjük. A zabpehelyliszt lassúfelszívódású szénhidrát, nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet, ezért a fogyasztása...
Gombás tejszínes pulyka spenóttal
A gombás tejszínes pulyka nem egy új keletű találmány, de amikor maradékokból hozod össze ezzel-azzal kiegészítve, különösen büszke lehetsz magadra. A hős maradékmentő, aki semmit sem hagy kárba veszni. Én pontosan így éreztem magam a minap, amikor elővettem egy 45...
Chilis hús – egy kis gyömbérrel megbolondítva
Nem telik el hét, hogy ne lenne az étlapunkon chilis hús. A mostani gyömbéres túl jóra sikerült, ezért muszáj volt leírnom a receptjét. Kár lenne elpazarolni az ötletet. Mexikóban vannak ugye ezek a chilik. Piros, zöld meg sárga is. Igazából nem merném ezt az ételt...
Gluténmentes nudli – pihe-puha és nagyon mákos
A gluténmentes nudli készítése házilag pofon egyszerű. Lesd el a technikáját, és élvezd az életet gluténmentesen is. Gondolom most nézed a képet, és azon morfondírozol, mitől ilyen narancssárga. Ha rutinos vagy, akkor azonnal vágod, hogy édesburgonya van a...
Karfiol pizza – aszalt paradicsomos pestoval
A karfiol pizza amilyen banálisan ostobának hangzik, annyira finom és alakbarát. Korábban sokat ellenkeztem azzal, hogy valamit úgy nevezzünk, ami nem az, de beláttam, hogy valami nevet csak kell adni minden újdonságnak. A karfiol pizza is ilyen. Semmi köze a...