Édesburgonyás gluténmentes vagdalt. Egyben sült fasírt, amibe nem kell áztatott kenyér, hogy puha és szaftos legyen. Sőt, a zsemlemorzsát is elfelejtheted, mert van ennél ízesebb burkolat is, ami körülöleli és egyben tartja a húsimádók egyik kedvencét.

Jó-jó. Igazad van. Az általunk ismert fasírthoz köze nincs az édesburgonyának, és jaj mit fogsz gondolni, ha a fűszerezését is meglátod. Mégis amondó vagyok, adj egy lehetőséget, hogy megnyíljanak előtted a gluténmentes kulináris élvezetek kapui. Ha nem vagy gluténérzékeny, akkor se ixeld ki az oldalt. Ígérem, ízrobbanás vár, ha kipróbálod.

Még a Köles étterem séfjeként kattantam rá a zöldséges vagdaltak készítésére. Nem csak kiváltható velük a kenyér, de sokkal ízesebbek és színesebbek lesznek. Növelik a tömeget, és a rostoknak és a nedvességtartalmuknak köszönhetően kellő szaftosságot adnak az ételnek.

Ha nem rajongsz az édesburgonyáért, kapj elő egy sárgarépát, egy darab sütőtököt, cukkinit vagy pasztinákot. Mindegyikkel zseniálisan finom.

Hozzávalók 8-10 szelethez:
400 g darált marhalapocka
300 g darált sertéscomb
150 g reszelt édesburgonya
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk só
frissen tört bors ízlés szerint
1 db L-es tojás
1 tk jelölten gluténmentes garam masala fűszerkeverék
100-150 g szeletelt bacon

TIPP: A darált húsokat lehetőség szerint frissen darálva vásárold, mert az előre csomagoltak tartalmazhatnak glutént. A bacon-nel szintén legyél óvatos, és figyeld a termékcímkét! Gluténmentes garam masalát interneten tudsz rendelni.

MIT EHETSZ, ÉS MIT NEM, HA TILTÓLISTÁRA KERÜLT A GLUTÉN?
Töltsd le AJÁNDÉK e-bookom!

KÖSZI! KÉREM!

Az édesburgonyás gluténmentes vagdalt elkészítése

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra légkeveréses fokozaton.
A bacon szeletekkel bélelj ki egy nagyobb kenyérsütő formát úgy, hogy a szélei túllógjanak a formán.
A darált húsokat, a reszelt édesburgonyát, a fűszereket, és a tojást alaposan összedolgozd össze egy keverőtálban.
Ha mered, kóstold meg nyersen, és ha szükségesnek látod, állíts az ízeken. Ha pikánsabban szereted, mehet bele még masala és bors is.
Majd a húsos masszát nyomkodd bele a formába, és lelógó bacon darabokat hajtsd rá a hús tetejére.
Előmelegített sütőben süsd kb. 40-45 percig.

 

EZ A RECEPT IS ÉRDEKELHET: Gluténmentes csirke nuggets corn flakes bundában. 

Csatlakozz facebook csoportomhoz, legyél tagja egy segítőkész csapatnak! A cikk jobb felső sarkában iratkozz fel a hírlevelemre, hogy elsőként értesülj az újdonságokról és a hírekről!

The post Édesburgonyás gluténmentes vagdalt – a szaftos egyben sült fasírt appeared first on Gluténmentes Diéta.